Vijesti iz sporta

Hrvatska zgrožena nekim navijačima Hajduka, a mnogi oduševljeni Petkovićem

Petak, 5. travnja 2024. 4 min Komentari
Hrvatska zgrožena nekim navijačima Hajduka, a mnogi oduševljeni Petkovićem Screenshot/Facebook

Veliki neredi Torcide na Poljudu nakon ponovnog poraza od Dinama, obilježili su jučerašnji dan. Drugi derbi između Dinama i Hajduka ponovno je završio pobjedom Modrih.

Podsjetimo, 30. ožujka Hajduk je ugostio Dinamo na Poljudu, a Zagrepčani su slavili zbog pogotka Brune Petković, a jučer je Petković asistirao, a Sandro Kulenović je postigao pobjednički pogodak. Nakon teške utakmice i nakon sučeva signala kojim je označio kraj utakmice, navijači Hajduka sa sjeverne tribine probili su ogradu te su utrčali u teren kako bi radili nered.

Snimke s večerašnje utakmice kruže društvenim mrežama, a uz antagoniste koji s radili nered Petković je jedan od najvažnijih aktera, naime, svi su ostali oduševljeni njegovom reakcijom nakon što su domaći navijači jurnuli prema jugozapadnoj tribini gdje su igrači Dinama slavili s Boysima. Vidjevši da su probili ogradu i da bijesno jure prema njima, igrači Dinama brzo su dali petama vjetra te su počeli trčati prema svlačionici. Trener Modrih Sergej Jakirević rekao je kako mu je bježeći skoro “otišla zadnja loža” te je dodao da su mjerili trčanje sigurno bi im izmjerili preko 35 na sat, rekao je i dodao kako je organizacija bila odlična.

Jedino tko nije trčao bio je Petković koji je laganim korakom nastavio prema svlačionici, a na videu se vidi kako ga policajac požuruje. Policija je zatim zatvorila igrače Dinama i njihove navijače na stadion kako bi osigurali da bijesna rulja ne dođe do njih te su nakon nekog vremena policajci dali dozvolu zagrebačkom kapetanu da se obrati svojim vjernim navijačima.

“Hvala vam na podršci i hvala na svemu. Vani je puno ranjenih, policija moli da sad i mi ne provociramo i da ne razgovara s vama cijela momčad. Hvala na svemu, pobijedili smo, nastavit ćemo i dalje, vidimo se u nedjelju na Maksimiru”, poručio je Petković.

Policija je objavila kako je na Poljudu uništeno preko 500 stolaca, a uhitili su 51 osobu koje su do dugo u noć radile nerede po Splitu. Tri policajca zatražila su liječničku pomoć. “

“Pravovremenom reakcijom i postupanjem policije spriječen je  napad i osobe su odvraćene na tribine”, priopćila je policija. U priopćenju se kaže da su nakon utakmice, na stadionu i oko njega, u nekoliko navrata veće grupe osoba napale policiju tako da su na njih bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete”, napisali su.

Oglasio se i HNS. “Povjerenstvo za natjecanje SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o suspenziji Gradskog stadiona Poljud za odigravanje svih utakmica seniorske momčadi HNK Hajduk do konačne odluke Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza”, priopćio je HNS.

Dinamo je nakon prethode pobjede prestigao Hajduk u utrci za trofej, a jučer ih je izbacio iz utrke za osvajanje kupa.

Standings provided by Sofascore

Izvor: IzboriHR


Stručnjaci komentirali događaje s Poljuda: Kako spriječiti huligane

Vatreni osvojili prvi trofej: Dobro početak priprema za Euro

Rukometaši osigurali put u Pariz: Kvalifikacije zaključuju protiv Alžira

LIGA PRVAKA: Trojica Hrvata prošla u četvrtfinale!