Vijesti iz sporta

RK Zagreb u rezultatski nevažnoj utakmici poražen u Njemačkoj

Srijeda, 6. ožujka 2024. 2 min Komentari

Rukometaši Zagreba su – unatoč odličnoj borbi – poraženi u njemačkom Kielu, kod jedne od najjačih momčadi Europe. U posljednjem kolu grupne faze Lige Prvaka završilo je s ukupnih 33-22 za THW Kiel.

Unatoč tome – RK Zagreb se već ranije plasirao u osminu finala Lige Prvaka, kao i Kiel. Tako je ova utakmica bila rezultatski irelevantna.

Zagrebaši su stigli u Njemačku nakon sjajne pobjede nad PSG-om, čime su osigurali osminu finala Lige prvaka. RK Zagreb tako ide dalje s 5. mjesta.

Kod Zagreba su s po četiri gola najbolji bili ruski internacionalac Timur Dibirov, novopečeni reprezentativac Hrvatske Davor Ćavar i Poljak Patryk Walczak. RK Zagreb se ove sezone pokazao pravim ‘melting potom’ različitih klasnih igrača čak 7 različitih nacionalnosti (uz Hrvatsku, tu su igrači Poljske, Slovenije, Kube, Rusije, Srbije i BiH).

Kiel je s devet golova predvodio Šveđanin Niklas Ekberg. Istaknuo se i Austrijanac Nikola Bilyk sa sedam pogodaka i isto toliko asistencija. Domagoj Duvnjak – kapetan Hrvatske –  dvaput se upisao u strijelce za Kiel, u kojem igra već punih 10 godina kao ukupno ponajbolji igrač kluba.

RK Zagreb će u četvrtak 7. ožujka saznati protivnika u osmini finala. Mogući protivnici su francuski Montpellier danski GOG Handbold.

JNJ

Izvor: IzboriHR


Stručnjaci komentirali događaje s Poljuda: Kako spriječiti huligane

Hrvatska zgrožena nekim navijačima Hajduka, a mnogi oduševljeni Petkovićem

Vatreni osvojili prvi trofej: Dobro početak priprema za Euro

Rukometaši osigurali put u Pariz: Kvalifikacije zaključuju protiv Alžira